foto's van pc opslaan in Google Foto's

Foto's van je pc opslaan in Google Foto's

Waarom zou je je foto's opslaan in Google Foto's?

Je kan je foto's nooit meer kwijtraken (je pc of externe harde schijf kunnen kapot gaan) en je kan je foto's bekijken vanaf gelijk welk toestel. Bovendien kan je albums maken & delen en je foto's ook heel eenvoudig wat bijwerken.

Zo doe je het:

Belangrijke opmerking: kijk voor je start eerst na in welke kwaliteit  je foto's worden opgeslagen en pas indien gewenst aan. Dit doe je door bovenaan in Google Foto's te klikken op instellingen (het tandwiel). Als je kiest voor opslagbesparing worden je foto's gecomprimeerd (verkleind) waardoor je er meer gratis kan opslaan. Let wel je kan van deze foto's geen posters meer maken!

- surf op je pc of laptop naar: https://photos.google.com/

- Log in met je google account (emailadres en paswoord), tenzij je al aangemeld bent natuurlijk

- Klik bovenaan op uploaden en klik op 'computer'

- Je verkenner wordt geopend, selecteer de foto's die je wil bewaren in Google Foto's
(tip: als je meerdere foto's tegelijk wil selecteren uit een map: klik op de eerste foto, hou de shift toets ingedrukt terwijl je klikt op de laatste foto, alle foto's ertussen zullen geselecteerd worden)

- klik op openen

- Klaar! De geselecteerde foto's worden gedownload in Google Foto's