foto's van smartphone opslaan in Google Foto's

Ruimte vrijmaken: foto's van je smartphone opslaan in Google Foto's

Een van de redenen dat je geheugen tekort komt op je smartphone is dat er veel foto's op je toestel staan.

Je kan je foto's opslaan in Google Foto's. Dan worden ze bewaard in de cloud van Google. Belangrijk: de kwaliteit van je foto's zal een beetje verminderen. Google comprimeert de foto's. Doe dit dus niet met foto's waarvan je overweegt om ze op een groter formaat te laten afdrukken.

1. open je app Google foto's en klik linksboven op de 3 streepjes

2. klik in het menu op ruimte vrijmaken

3. klik op de blauwe knop om ruimte vrij te maken